Programa d’Atenció Domiciliària: Aquest programa atén usuaris dels serveis de salut mental i dels recursos de rehabilitació de la comarca. El seu objectiu és aconseguir l’adherència al tractament farmacològic, l’enganxament al recurs, acompanyaments, etc. Per a l’execució d’aquest programa comptem amb la subvenció del Ayto de Gandia, Ayto d’Oliva, Diputació de València i el Ministeri de Treball i Assumptes Socials.
Servei d’atenció i informació a familiars i persones amb malaltia mental: Dins d’aquest programa també s’emmarca la Intervenció Familiar en l’esquizofrènia. L’objectiu és donar suport psicològic i social a les famílies i persones amb malaltia mental, orientant-los als recursos i programes que millor puguen ajudar-los, així com donant-los informació sobre les diferents ajudes, recursos i prestacions als quals tenen dret. Aquest programa es porta conjuntament entre la psicòloga de ASAEM i les treballadores socials del CRIS i Centre de Dia.
Programa de sensibilisació en Salut Mental: Realisant charrades en els centres d’educació secundària de la Safor, aixina com a la població diana que sol tractar en persones en malaltia mental (Cossos i Forces de Seguritat Local i Estatal, Associacions de veïns, Associacions culturals, etc.). El nostre objectiu és explicar qué és la malaltia mental, donant una visió realista i trencant els mits i falses creències que existixen entorn a este colectiu. En 2015 tenim dos llínees d’actuació dins d’esta àrea: – Programa Descobreix: on es treballa la prevenció i detecció de problemes de salut mental en l’àmbit escolar. Es realitzen xarrades dirigides a alumnes, professors i pares/mares de joves amb edats compreses entre els 12 i 18 anys. – Sensibilització en barris: on es realitzen xarrades en associacions de veïns, culturals, etc., donant a conéixer l’associació i la realitat sobre els problemes de salut mental. L’objectiu ací és bastir ponts per a la integració comunitària de les persones amb malaltia mental, afavorint la seua participació i inclusió social.